cart
Валута:

header1 old

Енергийна ефективност

Иновационната технология на панелите InfraHEAT гарантира високо ниво на енергийна ефективност – нисък разход на електроенергия и същевременно енерго-ефективно отопление с дълговълнови инфрачервени лъчи, което позволява затопляне на помещенията равномерно по височина. Панел от 1000 вата е достатъчен за отопление на 20-22 м2 помещение с височина 2.60 м.

Когато топлинният източник излъчва лъчиста топлина, всички твърди предмети (стени, под, таван, мебели и хора) се затоплят директно, без да е необходимо въздухът да е повишил температурата си преди това. Повърхностите и вещите акумулират топлината и отново я отдават в пространството. Това позволява на лъчистите отоплителни тела с дълговълнови инфрачервени лъчи да са по-икономични от конвекторните радиатори и климатиците с около 30%. Спрямо "маслените" радиатори и "духалките" икономията е от порядъка на 50%.

Поради липсата на работа по инерция при включване и възможността за зоново отопление, друго предимство на лъчистите уреди е тяхната способност да топлят ефективно само там, където е нужно.

На Международния технически панаир в Пловдив, есен 2012г., инфрачервените панели InfraHEAT бяха отличени за енергийната си ефекивност с Диплом за значим принос в развитието на 'Зелените технологии' -

diploma-infraheat

 

 

Сертификати / Certificates