cart
Валута:

header1 old

Какво представляват отразителните щори

 

 

Спестяването на енергия с вътрешни щори за прозорци In’Flector е уникално енергоспестяващо решение за вашия дом или офис – един от отговорите на въпросите: Как да спестя енергия? Как да спестя пари?

Запитайте се, защо през зимата, когато стоите пред прозореца в една стая, чувствате дискомфорт? Това е така защото прозорците са винаги по-студени от стените. Без изключение – тройни, двойни, всякакви видове прозорци! Причината е стъклото, а именно неговата топлопроводимост. През прозорците вие губите до 40% от топлинатa - просто през прозореца! Снимки на сгради в инфрачервения спектър показват, че това е истина. В същото време през лятото вашите помещения са силно нагрети – причината е същата – стъклото.

Ето защо когато получите сметките за електричество, отопление, газ, веднага си помисляте: Защо това е толкова скъпо? Защо трябва да плащам толкова много? Как да спестя енергия? … това са много добри въпроси! Всички хора без изключение и богатите и не толкова богатите, всеки мисли и брои парите си!

Ние ви предлагаме високо технологичен и в същото време брилянтно прост енергоспестяващ изолационен материал, чието търсене нараства в целия свят и има успешна история в САЩ, Канада и Англия.

Ние предлагаме един напълно нов топлоизолационен материал на пазара в България – Изолатор за прозорци In’Flector.

 Енергоспестяващата технология In’Flector

Енергоспестяващата технология In’Flector използвана за изработката на прозоречни щори служи като идеална защита на помещенията от загуби на топлина през зимата и отразява излишната слънчева топлина през лятото.

Стъклото използвано за прозорците има повишена топлопроводимост и е способно само частично да задържи топлината в нашите домове. То пропуска свободно през себе си почти половината от произведената топлинна енергия.

Това състояние на нещата по никакъв начин не устройвало конструкторите на международната космическа станция, където запасите на гориво са ограничени и подобни загуби са недопустими.

В лабораториите на NASA

И така, в лабораториите на NASA разработили енергоспестяваща технология, в основата на която лежи материал с удивителната способност с едната повърхност да отразява топлина, а с другата да я концентрира и излъчва. Свойството на така наречената едностранна проводимост е залегнало в основата на енергоспестяващата система получила името In’Flector.

Икономическата ефективност от прилагането на тази енергоспестяваща система достига, в зависимост от различните условия, 40 – 60 %, т.е. почти половината от средствата необходими преди това за плащане на топлинна или електрическа енергия сега могат да се използват за други цели. И колкото по-мащабен е обектът, толкова повече средства могат да бъдат икономисани.

 Щори In’Flector за прозорци

Щорите за прозорци изработени от енергоспестяващия материал In’Flector снижават почти двойно разходите за отопление на помещенията през зимата и за охлаждане през лятото.

На инфрачервената снимка на фрагмент от стената на сградата ясно се вижда как топлината минава през прозореца и се разсейва в околното пространство. И това доказва, че стъклото не е достатъчно ефективна топлинна бариера.

Отразителни щори

Колкото повече е остъклената площ на сградата, толкова по-резултатна е работата на енергоспестяващите щори на прозорците. Монтирани веднъж, те дълги години служат вярно на своя собственик без да изискват никакви допълнителни разходи.

In’Flector може да бъде монтиран на вашите прозорци под формата на ролетни щори, вертикални щори или просто сваляема рамка от типа на комарните мрежи. Простотата на монтажа и високата енергийна ефективност поставят енергоспестяващата технология In’Flector на едно от първите места измежду най-напредналите технологии в областта на енергоспестяването.

 Прозоречни щори In’Flector през зимата

През зимата прозоречните щори, монтирани с отразяващата повърхност към вътрешността на помещението, отразяват топлинното излъчване обратно в помещението, но в същото време пропускат през стъклото топлината от слънчевите лъчи. При това, прозорците намиращи се на слънчевата страна действат като пасивен колектор на слънчевите лъчи. Поглъщайки слънчевите лъчи In’Flector пропуска вътре в помещението слънчевата топлина.

Например, щори за прозорец с размери 1,2м х 1,2м намиращ се на слънчевата страна на сградата за един час може да отдаде количество топлина равно на 600 вата. При това, вредните ултравиолетови лъчи се отразяват и не попадат в помещението. Това намалява необходимостта от отопление на помещенията и е съвършено ясно, че изпълненото по този начин отопление на прозорците ще ви даде възможност да намалите плащанията за отопление или електроенергия (ако ползвате електрическо отопление) и ще спестите средства.

Прозоречни щори In’Flector през лятото

През лятото прозоречните щори се монтират така, че отразяващата повърхност да гледа към улицата, и отразяват 72% от слънчевите лъчи като не ги пропускат в помещението; отразяват 92% от опасните ултравиолетови лъчи (намаляват радиационното и слънчевото лъчение); намаляват електромагнитните лъчения (особено опасните за компютри и телевизори); държат помещението хладно при запазване на дневната светлина. Всичко това намалява необходимостта от ползване на климатици, което също ви дава възможност да намалите разходите за електроенергия почти двойно.

Сертификати / Certificates