cart
Валута:

header1 old

Общи характеристики

InfraHEAT - Най-високо качество на достъпна цена!

Предвид малката си мощност, до 800 Вт, и начина си на работа (затопляне първо на стените, тавана, пода), инфрачервените отоплителни панели са подходящи за отопление само ...

InfraHEAT - Най-високо качество на достъпна цена!

Предвид малката си мощност, до 800 Вт, и начина си на работа (затопляне първо на стените, тавана, пода), инфрачервените отоплителни панели са подходящи за отопление само на термостабилни помещения.

Заложените в таблиците мощности за отоплителните панели са сметнати при топлинни загуби 40-60 Вт/м2, т.е. - за жилищни помещения с поне 6-8 см стиропор от външна страна, изолиран под и таван за предотвратяване загубите на топлина в тези посоки и осигурено отопление в съседните по етаж помещения, за да няма "изтичане" на топлина и през междинните стени.

При частично изолирани помещения, например 5 см стиропор от външна страна, качествена дограма, гипсокартон + вата на някоя от междинните стени или тавана, загубите на топлина са от порядъка на 70-90-110 Вт/м2 и тогава отоплителният панел трябва да е с по-голяма мощност, ако ще се ползва за основно отопление.

Инфрачервените отоплителни панели са по-икономични от конвекторните радиатори и климатиците с около 30%. Спрямо "маслените" радиатори и "духалките" икономията е от порядъка на 50%.

Частично решение за намаляване на топлинните загуби и увеличаване термостабилността на помещенията е използването на термобоя вместо латекс за тавана/стените и/или метализирани тапети.

Изолация чрез боядисване с термобои:

Нямате изолация на жилището, а бихте искали ефективно отопление с дълговълнови инфрачервени лъчи? Термокерамичните бои СуперШилд са едно лесно решение! След боядисване на помещенията със СуперШилд, Вашето жилище получава изолация равностойна на 2 см EPS. Освен това термокерамичните покрития отразяват топлинните лъчи вътре в помещението, увеличавайки ефективността на инфрачервеното отопление. Прочетете повече тук.

Сертификати / Certificates