cart
Валута:

header1 old

Структура на панела

Това е иновативна технология, която не може да бъде сравнявана с други съществуващи отоплителни уреди, които ползват просто въглеродна хартия или жици. Изключително важно тук е какъв процент от генерираната топлина е инфрачервено лъчение. Колкото по-висок процент са генерираните инфрачервени вълни, толкова по-ефективно е инфрачервеното отопление.

В лабораторни условия е доказано, че инфрачервените панели InfraHEAT произвеждат над 93% инфрачервени вълни и около 7% конвективна енергия. На практика няма никаква загуба на енергия. (Това е най-високата ефективност, която е достигната досега в тази сфера - затова и фирми, които твърдят, че предлагат дълговълнови инфрачервени отоплители с по-висока ефективност, не са реални.)

Медни и нано сребърни слоеве предотвратяват появата на горещи точки и искри, като гарантират сигурност дори при необичайни условия на работа или при много високи повърхностни температури.

Epoxy смола като завършващ слой в предната и задната част на панела предоставя много добра издръжливост и елиминира опасността от изгаряне. Перфектно завършените ъгли гарантират недопускане на изтичане на вода или електричество, като в зависимост от инсталацията може да се постигне най-високия IP клас (IPx8). Дебелината на панелите (от 0.6 до 2.5 см) прави възможно инсталирането им на всяко едно място и при различни приложения.

Електрическият проводник, изработен от въглероден графит полиимид, предоставя нива на сигурност, издръжливост и енергийна ефективност, които правят инфрачервените панели InfraHEAT водещи уреди в бранша.

При производството, процесите включват топлинна обработка от 1000 до 3000оС за карбоновите нишки, и топлинно обработен материал над 2500оС – за графитните нишки.

Графитът има по-високи характеристики на топлинна издръжливост в сравнение с други материали, по-нисък коефицент на топлинно разширяване, отлична топлинна проводимост и се ползва широко като материал произвеждащ топлина от ел. енергия. Специалният смесващ процес на InfraHEAT създава различни нива консумация на енергия според желаните приложения – това прави възможно достигане на най-добрите нива на ефективност при оптимални нива на ползване на въглерод и графит.

Сертификати / Certificates