cart
Валута:

header1 old

7 причини да изберем инфрачервено отопление

1. Инфрачервената топлина топли предметите и човека, не въздуха.

Инфрачервеното отопление топли Вас и дома Ви директно. Това е много по-ефективен начин да се произведе комфортна топлина, отколкото конвективното отопление, което топли единствено въздуха. Въздухът се топли бързо, но освен това и изстива бързо. При инфрачервеното отопление не е необходимо въздухът да е топъл, за да ни е топло – например представете си скиорите, които взимат слънчев душ, лягайки на снежната писта в слънчеви дни. Инфрачервените отоплителни уреди топлят, както топли Слънцето: отоплителите топлят човешкото тяло, обзавеждането и всички предмети в дома, произвеждайки мека и дълготрайна топлина в помещението.

2. Натурална топлина.

Инфрачервената топлина е 100% натурална – това е топлината, която човешкото тяло излъчва, когато му е топло, и която абсорбира, когато му е студено. Инфрачервеното отопление се усеща, както топлината на  Слънцето през зимен ден или топлината излъчвана от открития огън, или топлината, която усещаме, когато седнем близо до друг човек. Нашите тела абсорбират инфрачервена топлина, много по-лесно, отколкото конвективна.

инфрачервено отопление

3. Редуцира потреблението на енергия.

Обратно на централната отоплителна система, инфрачервеното отопление не губи отоплителна енергия по тръбите и щранговете. Инфрачервеното отопление топли предметите – които абсорбират топлината и я излъчват обратно в помещението. Така всеки предмет в помещението излъчва топлина и разполагаме с равномерен 360о отоплител. Това означава, че не се губи топлина, при отваряне на врата или прозорец, стените, тавана и пода са добре затоплени и продължават да отдават топлина дори при изключване на отоплителя. Затова можем да настроим термостата 3-5о надолу. Знаем, че за потребената енергия всеки градус е от значение, при сваляне само с един градус спестената енергия е от порядъка на 6-10%. При инфрачервеното отопление е важно да се знае процента на излъчена инфрачервена топлина. Много производители наричат отоплителните си уреди инфрачервени, докато те излъчват само 50% лъчи (останалите 50% са във вид на конвекция). За сравнение при отоплителните панели InfraHEAT, инфрачервената топлина е около 93% и само 7% конвекция. Те могат да спестят между 30-50% енергия в сравнение с други отоплителни уреди на газ, ток или други отоплителни системи.

4. Без вредни емисии.

Няма да се уморим да повтаряме, че да опазваме природата е едно от най-важните задължения на нашето поколение и с отношението си към нея сме отговорни пред децата и внуците си. Затова е важно да водим устойчиво развитие и да запазим околната среда чиста. За разлика от печките на твърдо гориво, инфрачервените отоплителни уреди не произвеждат вредни емисии. Те са икономични и могат да се свържат с неголяма система за възобновяемо електричество (слънчева, вятърна и др.) и да бъдат наистина „зелени”.

5. Без нужда от поддръжка.

Инфрачервените отоплителни панели са изработени от твърди елементи, които не се нуждаят от никаква поддръжка. За разлика от другите отоплители, които използват течни горива, движещи се части, вентилатори или вътрешно горене, инфрачервените уреди не се нуждаят от поддръжка, преглед или ремонт. Те имат дълъг живот и са сертифицирани по всички европейски стандарти за здраве и безопасност.

6. Предотвратяват появата на конденз и мухъл, предпазват от алергии и поддържат здравословна влага в дома.

Инфрачервените отоплителни уреди топлят директно стените, пода и тавана в дома. Температурата на въздуха е винаги по-ниска от температурата на стените. Това от една страна не изсушава въздуха и не позволява завихрянето на прах и микроби, от друга – когато стените са по-топли от въздуха, те остават сухи и няма предпоставки за появата на конденз и мухъл. Поради тази причина инфрачервеното отопление е подходящо и за домове, в които живеят хора с астма или алергии. (Междудругото една от главните причини за зачестяването на алергиите в последните години е именно конвективното отопление, което изсушава въздуха в комбинация с новата дограма, която не позволява на дома „да диша”. За здравословната среда на всеки дом най-важен е микроклимата и по-точно постъпването на свеж въздух. Но това ще бъде разгледано в друга тема)

7. Стил.

Разглеждаме го последно, но със сигурност това е едно от първите неща, които се забелязват в отоплителните панели – красиви, ултра тънки, безшумни, а дизайнът на практика е въпрос на въображение и няма лимит. Могат да бъдат изработени и във вид на картина, според индивидуалния вкус и интериор, например картина на стар майстор или модерно изкуство за гостната, анимационен герой за детската стая, логото на фирмата за офиса. Могат да бъдат и във вид на огледало и поставени в банята или антрето, така че гостите Ви да се чудят откъде идва топлината. Разгледайте отоплителните уреди в нашия сайт, за да видите стандартната серия панели за стена и таван, огледала, стъклени панели, панели-картини, както и устойчивите на вятър и вода нагреватели за външно ползване.

Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас! 0 800 11 018 - безплатен телефон за клиенти

Сертификати / Certificates