cart
Валута:

header1 old

Термокерамични изолационни покрития - термобои

Тук можете да намерите техническа информация за термокерамичните изолационни покрития - термобои.

Термобои в комбинация с инфрачервено отопление

Още по-висока ефективност

Термокерамичните покрития за интериорно приложение са особено подходящи за помещения, където се ползва инфрачервено отопление. Инфрачервеното отопление е лъчисто икономично отопление на базата на дълговълнови инфрачервени лъчи. Обработената с термокерамично покритие повърхност отразява инфрачервените лъчи обратно в помещението, намалявайки потенциални топлинни загуби през стени и тавани, и повишавайки ефективността на отоплението.

Области на приложение

За интериорно приложение (Интериор)

  • Във всички случаи, когато се стремим да постигнем максимално добър микроклимат и хигиенни условия в обитаемата среда. За целта ТЕРМОКЕРАМИЧНИТЕ ПОКРИТИЯ следва да се нанесет като крайно покритие върху всички стенни и таванни повърхности на помещенията.
  • За ограничаване на топлинните загуби през зимата и намаляване по този начин на енергийните разходи, особено при нестационарен режим на отопление. Необходимо е покритието да се нанесе върху всички вътрешни повърхности на външните стени и таваните под неотопляеми покривни пространства.

Какво представляват термобоите?

ТермоПокритията представляват течен дисперсионен разтвор от чиста акрилна смола, около 50% керамични вакуумни микрокапсули и специални добавки. Положени по съответната технология като последен завършващ слой, след изсъхване формират дълготраен декоративен и изолационен слой със следните качества:

История на продукта

ТЕРМОШИЛД е първото термокерамично покритие с универсално приложение, създадено в САЩ от екип, включващ специалисти на НАСА.

ТЕРМОШИЛД притежава високи топлоизолационни качества благодарение на уникалния изолационен агент, влизащ в състава му - керамичните вакуумни микрокапсули. Първоначално предназначени за изработка на керамичните плочки, формиращи топлинния щит на космическите совалки, керамичните микрокапсули се оказват изключително подходящи за създаване на нова генерация терморефлективни изолации - термокерамичните покрития.

Сертификати / Certificates