cart
Валута:
 

Технология

Принцип на действие

Инфрачервеното отопление е отопление вдъхновено от природата. Най-големият източник на топлина за нашата планета е Слънцето. Слънчевите инфрачервени лъчи изминават дългия път в Космоса с минимална загуба на енергия. Когато по пътя на лъчите се изпречи повърхност, енергията им бива поглъщана като се превръща в топлина.

Инфрачервено отопление

Инфрачервени лампи

По правило обикновените отоплителни пури не трябва да работят в ъглова позиция, тъй като ще изгорят. Предлаганите от InfraHEAT инфрачервени нагреватели използват инфрачервени лампи, които са специално проектирани да работят хоризонтално или под ъгъл. Винаги гледайте лампата в нагревателя и се уверете, че тя е маркова лампа, а не евтина алтернатива.

Кварцовият линеен нагревател винаги трябва да има силно отразяващ, дълготраен алуминиев рефлектор, който насочва фокусиран енергиен лъч върху площта, която искаме да отопляваме. Специално предимство на регулируемото насочване на лъча е, че високо интензивното излъчване може да бъде осигурено на ниски нива, въпреки че нагревателят е монтиран на високо ниво.

Зелена енергия и енергоспестяване – късовълново инфрачервено отопление

Инфрачервеното отопление се счита за много ефективно, поради фактът, че то е зоново отопление: отоплява само определена зона вместо цялата стая/пространство. За разлика от конвективните отоплителни уреди, инфрачервеното отопление не загрява въздуха, а отдава топлината си приятно, както слънцето на хората. Късовълновите инфрачервени отоплителни уреди затоплят веднага и следователно пестят по-малко енергия. Те са най-добрият начин за отопление на големи сгради, като например църкви, хангари на самолети и гари, тъй като не е необходимо време за предварително нагряване и топлината не се издига до тавана.

Ниво на защита IP

IP код

IP кодът (или международната оценка за защита, понякога също така интерпретиран като оценка за защита на Ingress) се състои от буквите IP, последвани от две цифри и незадължително писмо. Както е определено в международния стандарт IEC 60529, той класифицира степента на защита, осигурена срещу навлизането на твърди предмети (включително части на тялото, като ръце и пръсти), прах, случайни контакти и вода в електрически заграждения. Стандартът има за цел да предостави на потребителите по-подробна информация, отколкото неясни маркетингови термини, като например водоустойчивост.

Контролиране по зони

Икономия на енергия

Предлаганите от нас отоплителни уреди на английския производител Tansun могат да бъдат контролирани от ключове и контролери, проектирани да отговарят на всякакви изисквания и нужди. При нужда от отопление на голям обем, най-доброто решение е зоновото отопление - затопляне на използваемите зони, без нужда от излишно използване на енергия за отопляване на целия обем въздух. Контролерите на Tansun позволяват включването / изключването на инфрачервените нагреватели и намаляват употребата на енергия  от 100% на 75% до 50%.

Сертификати / Certificates