cart
Валута:

header1 old

Области на приложение на инфрачервеното отопление

Продуктите с дълговълнови инфрачервени лъчи са решение за отопление, предпочитано както за дома, така и за офиси, хотели и ресторанти. Това е ефективно, икономично и здравословно отопление. Лесни за експлоатация, панелите не се нуждаят от поддръжка, имат дълъг живот и нисък разход за електроенергия. Спомагат за запазване на топлината в помещението дори при отворен прозорец благодарение на затоплянето на стени, тавани и под. Отоплителният панел може да се управлява от термостат, осигурявайки прецизен температурен контрол и високо ниво на енергийна ефективност.

Основно отопление

Инфрачервените панели са подходящи за отопление на:

  • частни жилища
  • офиси
  • хотели
  • конферентни зали
  • магазини
  • ресторанти
  • басейни и др.

Поради ниската си консумация и принципа си на действие - затопляне първо на предметите, стените, пода и тавана, инфрачервените панели се препоръчват за термостабилни помещения, т.е. помещения с добра изолация, което позволява ограждащите повърхности (стени и други) да акумулират топлината. Когато температурата на повърхностите надвиши тази на въздуха, те започват да топлоотдават обратно в помещението. Наслаждаваме се на равномерно, комфортно и здравословно отопление.

Зонално отопление

Инфрачервените панели могат да бъдат ползвани и за зонално отопление - например, монтирани над определени работни места в голямо хале. Така се спестяват разходи за отопление на цялото помещение.

Допълващо отопление

Когато съществуващата отоплителна система не е достатъчна да затопли помещенията, инфрачервените панели InfraHEAT са добро решение. С малка консумация, те са способни да подобрят чувствително комфорта на обитателите, като това не натоварва чувствително сметките за електроенергия.

Отопление за преходните сезони

През преходните сезони, когато не ни се иска да включваме отоплително тяло или да палим печката на дърва, панелите InfraHEAT са икономичен и лесен за експлоатация източник на топлина. През есента и пролетта, поради по-мекия климат, стените и ограждащите повърхности на помещението се затоплят по-бързо, което води до уютно усещане на топлота.

Във влажни помещения и мазета

Поради принципа си на действие – затопляне първо на стените, пода и тавана – отоплителните панели InfraHEAT са особено подходящи за сушене на влажни стени. Влагата, кондензът и мухълът се появяват там, където повърхностната температура е под температурата на оросяването. При отоплението с InfraHEAT, стените са винаги по-топли и предпоставките за поява на кондензни петна на практика изчезват.

В комбинация с фотоволтаични системи

Поради ниската консумация на електричество, инфрачервените панели InfraHEAT могат да бъдат комбинирани дори с малки фотоволтаични системи. Такава затворена система за отопление е особено икономична и търсена. Освен това, това е природосъобразно решение, което би спомогнало за едно по-добро бъдеще на планетата ни. Мислене, което екипът на „Пестим енергия” ООД поощрява. За изпълнението на подобни идеи сме готови за договаряне на специални отстъпки. 

Сертификати / Certificates