cart
Валута:

header1 old

Сравнение между отопление чрез инфрачервени отоплителни уреди и други отоплителни методи

СРАВНЕНИЕ С ГАЗОВИ ОТОПЛИТЕЛНИ УРЕДИ

Дизайн

Газовите нагреватели обикновено са натрапчиви, тъй като са големи по обем и заемат много място. Ние предлагаме широка гама от инфрачервени отоплителни уреди, проектирани така, че да бъдат инсталирани безпроблемно в заобикалящата ги среда.

Поддръжка

Инфрачервените отоплителни уреди практически нямат нужда от поддръжка. Нямат движещи се части, двигател, който да се износва, въздушни филтри, които да се заменят или да се изисква истинска поддръжка, както при повечето газови нагреватели. При среден живот на лампата приблизително 7000 часа, нагревателите могат да бъдат инсталирани и забравени.

Оперативни разходи

Оперативните разходи се изчисляват предварително и са по-ниски от тези на газовите системи, като се има предвид, че почти цялата абсорбирана електрическа енергия се превръща в топлина, осигурявайки спестявания над 30% в сравнение с газовите нагреватели. Причината, поради която можете да спестите средства чрез електрическо инфрачервено отопление е, че инфрачервената топлина е много по-ефективна при нагряване на човек / обект от конвенционалния нагревател. Например, ако сте имали два нагревателя във вашия ресторант - единият е 2.9kW газов нагревател, а другият 1.5kW инфрачервен нагревател вашите клиенти ще почувстват топлината от инфрачервения нагревател много по-бързо, отколкото от нагревателя на газ. Защо? Защото тялото усеща директно топлината, когато е в обсега на инфрачервено отопление, за разлика от затопления въздух, който е по-лек и се издига нагоре. Това се дължи на късовълните инфрачервени лъчи, които проникват в кожата. С предлаганите от InfraHEAT инфрачервени отоплителни уреди, не е нужно да чакате нагревателя да се загрее, така че когато го включите, усещате топлината веднага. По този начин се намалява времето, необходимо за затопляне на човек в сравнение с газовите нагреватели, което на свой ред означава, че нагревателят ще бъде включен за по-малко време (или намалена топлинна мощност), като намалява сметките ви за електричество. 

Безопасност

Газовите отоплителни уреди тип "гъба", които са широко разпространени по различни видове обекти, са неудобни за употреба поради честата нужда от подмяна на захранващите ги газови бутилки, както и осигуряването на пространство за съхранението им. Това може да се окаже голям проблем за безопасността, особено в търговски обекти като ресторанти и хотелски тераси. Газовите бутилки са тежки и преместването им изисква огромно усилие, което създава опасения за безопасността. Инфрачервените нагреватели са модулни и компактни, без нужда от замяна на консумативи или вредни изпарения.

Пространство

Газовите нагреватели заемат много пространство, което в ресторант отнема от пространството, в което могат да бъдат разположени маси, което означава по-малко приходи за собственика на ресторанта. Инфрачервените отоплителни уреди са компактни и могат да бъдат окачени на стената, на тавана или дори вградени в стената, те не поемат пространство и могат да бъдат инсталирани извън обсега на зрението ни, така че понякога вашите клиенти дори няма да знаят, че са там, а единствено ще усещат топлината, излъчвана от тях!

Здраве

Инфрачервените отоплителни уреди работят без никаква циркулация на въздуха, която да завихри праха. Поради тази причина нашите нагреватели са идеални за много приложения, както в дома, така и в индустриална и търговската среда. За разлика от газовите нагреватели, които понякога отделят вредни изпарения, които са опасни, инфрачервените нагреватели са чист нагревателен продукт. Те не намаляват кислорода в помещението и за разлика от газовите нагреватели, те не изсушават вашите синуси и кожа. Вместо задушна среда можете да се отпуснете в приятно топла и свежа атмосфера.

 

СРАВНЕНИЕ СЪС СТАНДАРТНИ КВАРЦОВИ НАГРЕВАТЕЛИ

Дизайн

Стандартните кварцови нагреватели не са проектирани с естетика. Използваните материали обикновено са с ниско качество и това се отразява в общата им ниска цена. Заради дизайна на отоплителните тела, животът на лампите им е сравнително кратък, тъй като те прегряват много бързо. Нашите инфрачервени отоплителни уреди са проектирани така, че веднъж монтирани да забравите за тях, използвайки само най-висококачествените материали за производство.

Поддръжка

Поради ниското качество на използваните материали при създаването на стандартните кварцови нагреватели, поддръжката им може да бъде доста скъпа. Животът на лампата се съкращава и изгарянията са по-чести. Нашите инфрачервени отоплителни уреди практически нямат нужда от поддръжка и имат среден живот на лампата от 7000 часа.

Безопасност

Нашите инфрачервени електрически нагреватели са стандартно оборудвани с предпазител, а материалите, които са използвани за производството им, отразяват топлината, вместо да я абсорбират като повечето стандартни кварцови нагреватели, което прави тялото на нагревателя прекалено горещо, за да се докосне. Уредите са снабдени със специални приставки, които отвеждат топлината от лампата. По този начин се гарантира, че най-важната част от нагревателя, капачката на лампата, се охлажда. Като поддържа тази част студена, живота на лампата се удължава и намалява шансовете за повреда й. Повечето стандартни кварцови нагреватели не включват тази охлаждаща технология в техните нагреватели, поради което неизправностите на лампата са много по-чести и нагревателят работи при опасно висока работна температура. Това означава, че тялото е много горещо за да бъде докоснато и това може да създаде проблеми в търговска среда, където нагревателите са в близост до клиентите. 

Отоплителни зони

Както се вижда от графиката за термично изобразяване по-долу, топлинният интензитет на стандартния кварцов нагревател е много по-малък от този на кварцовия инфрачервен нагревател. 

 

КЪСОВЪЛНОВ ИНФРАЧЕРВЕН ОТОПЛИТЕЛЕН УРЕД

 1028 Heat coverage diagram of Tansun quartz full shortwave infrared heater 1

  • 96% от консумираната енергия е пряко излъчена топлина.
  • Топлината е насочена към човека/предмета долу и няма топлинни загуби във въздуха.

СТАНДАРТЕН КВАРЦОВ НАГРЕВАТЕЛ

1019 Heat coverage of standard quartz heaters 1

  • 60% от консумираната енергия е пряко излъчена топлина.
  • Топлината не попада директно върху човека/предмета долу и топлинните загуби се повишават.

ГАЗОВ ОТОПЛИТЕЛЕН УРЕД

1020 Heat coverage diagram of gas mushroom heater 1

  • 40% от консумираната енергия е пряко излъчена топлина.
  • Топлината се разсейва не далеч от отоплителя и се издига нагоре във въздуха.

СРАВНЕНИЕ НА КОНСУМАЦИЯТА НА ЕНЕРГИЯ НА РАЗЛИЧНИ електроуреди

ЗА ДОМАШНА УПОТРЕБА

ПРОДУКТОБЩА МОЩНОСТ (kW)УПОТРЕБАЦЕНА kW/h (0.15лв/ч)
Пералня2.0Пране на дрехи0.30
Хладилник/Фризер1.4Запазване на продуктите свежи0.21
Съдомиялна1.0Миене на посуда0.15
Сушилня5.0Сушене на дрехи0.75
Инфрачервен отоплителен уред1.5Отопление под пергули0.23
Инфрачервен отоплителен уред2.0Отопление в градини, веранди0.30

 

ЗА КОМЕРСИАЛНА УПОТРЕБА

ПРОДУКТОБЩА МОЩНОСТ (kW)УПОТРЕБАЦЕНА kW/h (0.15лв/ч)
Въздушна завеса12.0Изолиране на големи входове на сгради1.8
Чилър5.0Отопление/охлаждане0.75
Газов отоплителен уред тип "гъба"12.0Отопление на външни площи1.80
Конвективен отоплителен уред6.0Търговски сгради0.90
Инфрачервен отоплителен уред1.5Отопление на външни площи0.23
Инфрачервен отоплителен уред3.0Отопление на външни площи0.45
Инфрачервен отоплителен уред2.0Отопление на външни площи0.30

Сертификати / Certificates